perjantai 14. helmikuuta 2014

Matkamuistelmat osa 4

Tänään tulee taas matkamuistelmia:

Italia:

Italiassa kävimme toissa keväänä. Oli oikein mukava silloin pitkästä aikaa päästä yläilmoihin lentokoneella :)
Milano:
Milanon reissu on ehkä tähän mennessä paras sillä se oli monipuolinen ja muutenkin olen pitkään tykännyt jostakin syystä Italiasta :) Siksi kuvia on ihan älytön määrä! Mukava oli myös nähdä kuinka paljon kevät oli edellä Suomen kevättä. Italiassa kukat kukkivat ja puissa oli lehdet ja siellähän oli melkein helle :D T-paita kelit kuitenkin. Noh, sehän onkin etelämmässä ja siellä ei sada lunta varmaan.

 Kuvien nähtävyyksien nimiä katsoin Wikipediasta ja kopioin ne blogiin koska enhän minä kaikkia osaa kirjoittaa :D Nimet muutenkin tiesin oikeastaan vasta nyt. Muutamia vain silloin kun kävimme Milanossa.
 Duomon kirkko Piazza Di Duomolla. Duomon katolla on Madonnan patsas. Katsoin että Duomon katto valmistui 1682 mutta viimeinen katedraali vihittiin käyttöön vasta 1965 vuonna. Että eihän tuota rakennettu kuin yli 300 vuotta :O Duomo on myös Milanon keskus ollut iät ja ajat.
 Galleria Vittorio Emanuele II sisäänkäynti.
 Galleria Vittorio Emanuele II
 Tästä kuvasta en tiedä mistä tämä on otettu :D

  Castello Sforzesco
 Parco Sempione on aika suuri puisto ja se on kai yksi nähtävyys.

 Italialaista ruokaa tuli paljon syötyä :) Maistui se erilaiselta siellä mitä Suomessa vaikka sama ruoka :D Kyllä ne italialaiset osaavat :D
 Ai että kun Italian ruokakulttuuri on ihanaa!
 Grissineitä ja patonkia.
 Rautatieasemalla tuli käytyä paljon sillä matkustimme aika moneen paikkaan sieltä.

Como:
 Matkustimme junalla siis Comoon. Como on 85 000 ihmisen pieni kaupunki joka on kasaantunut Comojärven ympärille. Matkustimme siis vähän enemmän Lombardian alueella.
 Comossa on paljon mäkiä.

 Como poikkeaa mielestäni kyllä todella paljon Suomen kaupungeista mäkien päällä ja juurella olevien talojen vuoksi. Siellä oli jotenkin todella paljon "italialaista tunnelmaa".

 Paljon myös kapeita kujia.


 Tässä näkyy hyvin Como järvi ja kuinka asutus keskittyy sen ympärille.

 Hauska nimi tiellä :D
MAhtava olisi vaikka tuossa talossa asua ja herätä aamulla ja katsella upeita näköaloja :)
Comon jälkeen menimme takaisin Milanoon.

Bergamo:
Bergamon keskusta. Bergamossa asuu yli 116 000 ihmistä.
  Näillä funicolareilla liikuimme mäkien pääle Bergamossa ja Comossa. Asukkaat käyttävät näitä ilmeisesti päivittäin sillä koululaisia liikkui näillä mäkien päälle tai jäivät pois aikaisemmin.

 Näkymä Bergamoon

 Liikuimme myös vanhassa kaupungissa Bergamossa ja Comossa.
 Kauniita rakennuksia!

 Tämä oli joku yliopisto muistaakseni
Vanha kaupunki oli idyllisempi Bergamossa kuin Comossa mutta molemmat oli kauniita :) Bergamon vierailun jälkeen palasimme taas hotellille Milanoon.
 Neljän päivän reissun jälkeen palasimme Suomeen. 
 Loppumatkasta tuli kameraan jokin musta läntti tuohon keskelle joka ei ollut linssin ulkopuolella. Noh, olihan tuolla kameralla ikääkin jo monta vuotta.

 Näissä viimeisimmissä kuvissaon huikean upeat Alpit ja Alppien juurella pieniä kyliä ja kaupunkeja.

 Erikoinen paikka kylälle :D

Tuli taas silloin onnistunut matka!

Nyt on taas kuitenkin aika palata maan päälle tietokoneen tai mobiililaitteen eteen ja sanoa heipat Italialle ja heipat tälle postaukselle ja tavataan ensi kerralla :)

Tämä taisi sitten olla viimeinen Matkamuistelma-postaus... Postaan vielä jos tulee mieleen joku jota en postannut vielä.
Paikat olivat siis: Viro n.6x, Ruotsi 2x, Tanska, Venäjä, Saksa, Englanti, Skotlanti, Italia... Toivottavasti matkoja vielä tulisi :(

Sori tämä pituus...

Moikka!

2 kommenttia:

 1. Minunkin lempipakkoja on Italia, hieno maa! :)
  Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava olisi kyllä tosissaan uudelleen käydä Italiassa mutta en haluaisi kuitenkaan asua siellä :D Kiva että postaus kelpasi vaikka pituutta tuli ainakin kolmen postauksen verran :D

   Poista