perjantai 10. heinäkuuta 2015

Heinola, Verla, Kouvola ja muuta

Ei olekaan tullut nyt vähään aikaan tehtyä postauksia vaikka on tullut kuvattuakin jonkun verran.Ei vain ole huvittanut postailla. Nyt kuitenkin halusin tehdä postauksen ja tällä kertaa kuvia on enimmäkseen Heinolasta tädin mökiltä ja Kouvolasta Tykkimäeltä. Lähdimme Heinolaan lauantaina ja kävimme maanantaina Kouvolassa ja tulimme kotiin. Siin oli tämän kesän matkailut...

 Onni nauttii kesästä kuusen alla


 Kävimme vähän katselemassa maisemia ja myöhemmin illalla menimme uudestaan ja otin kameran mukaan ja kuvailin maisemia laskevan auringon valossa.




Heinolan suunnalla oli todella hyvä sää ja lämpötila oli varmaan 25 asteen paikkeilla. Täällä kotona taas on satanut koko ajan vettä ja lämpötilakaan ei ole ollut varmasti yli 20 astetta... On vain muutama lämmin päivä ollut.
 Mielestäni tämä on onnistunein otos.





Kävimme myös Verlassa, jossa kävimme myös viime syksynä. Tällä kertaa paikka oli paljon eloisampi.


 Verla on siis pieni ruukkikylä, jossa on vanha puuhiomo ja kartonkitehdas, joka aloitti toimintansa. Nykyisin verla on UNESCOn maailmanperintökohde ja toimii kesämuseona.
 Museon sisällä ei tietenkään saanut kuvata, joten kuvia on vain rakennusten ulkoa. Kuvassa on kuivaamo, jossa kuivattiin kartongit.









 Verlasta löydettiin vuonna 1974 myös kalliomaalauksia, joiden arvioidaan olevan yli 7000-vuotta vanhoja. Jos kuvaa katsoo tarkkaan, voi juuri ja juuri erottaa kalliomaalaukset.
 Tässä kuvassa on piirros kalliomaalauksista

Muokkasin vähän kuvia, että kuvista erottuisi vähän paremmin maalaukset:

Piirretyssä kuvassa olevat hahmot eivät ole täsmälleen samassa kohdissa maalauksen kanssa.




Armas puun alla ottaa lokosasti


Tehtiin myös kakku ja syötiin se myös

Illalla kuvailin taas auringonlaskua







Maanantaina kävimme siis Tykkimäellä Kouvolassa:










Blogissa en olekaan tainnut sanoa että sain opiskelupaikan Ingmanilta kesäkuun alkupuolella. Minut valittiin siis siihen valokuvauksen osaamisalaan.

Kesäkuun loppupuolella kävimme katsomassa asuntoa Siilinjärven keskustassa ja vuokrattiin se ja eilen (eli torstaina) kävimme vähän ostamassa tavaraa Ikeasta. Rahaa meni kolme numeroinen luku mutta tulipahan ostettua tarvittavat tavarat. Ostettiin samalla reissulla myös siskon asuntoon tavaroita.
Suurin osa ostoksista on tässä mutta toisessa kärryssä on minun sohva, joka ostettiin ja kolmannessa siskon parisänky. Otan varmaan kuvia ostoksista kun käydään kasaamassa ne ja laitetaan tavaroita paikoilleen asunnolla.

Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti